Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

01. 12. 2019. 17:40 >> 17:39
1

VISOKI PREDSTAVNIK EU

Zapadni Balkan treba da ima evropsku perspektivu

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel rekao je da bi sve države Zapadnog Balkana trebalo da imaju evropsku perspektivu, ali da ne zna koliko će vremena trebati za to.

Borel je u intervjuu za El Pais ocijenio da bi EU trebalo da prilagodi svoje metode, kako bi bile efikasnije, a manje retoričke, i da ne dopuštaju gubljenje vremena.

"Promjena metoda ne znači promjenu krajnjeg cilja, koji ostaje isti", rekao je Borel.

Kako je objasnio, mora se u obzir uzeti činjenica da je dosadašnja metoda pokazala da nije dovoljno efikasna, zbog čega razumije da neki žele da je preispitaju.

"Lično ću raditi zajedno sa komesarom za proširenje kako bih dao odgovor na to. Tada države članice moraju da donesu odluku o tome. Ali ne čini se etički moguće reći zemljama bivše Jugoslavije da su izgubile perspektivu Evrope", rekao je Borel.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније