Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

30. 11. 2019. 08:22 >> 08:22

TOKOM JUČERAŠNJEG DANA

Cijene nafte pale prema 63 dolara

Cijene nafte pale su u petak prema 63 dolara u prigušenoj trgovini na međunarodnim tržištima uoči Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), budući da trgovci ne očekuju značajnije ograničenje snabdijevanja na sastanku vodećih proizvođača u Beču.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala 39 centi u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 63,48 USD. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po gotovo nepromijenjenoj cijeni, od 58,07 USD, prenosi SEEbiz.

Trgovina je slabašna uoči Dana zahvalnosti u SAD-u te se pažnja polako preusmjerava na iduću sedmicu kada će se u Beču sastati članice Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i grupa nezavisnih proizvođača, uključujući Rusiju, kako bi razmotrile proizvodnu strategiju za predstojeći period.

Očekuje se da će proizvođači za nekoliko mjeseci produžiti važeći sporazum o ograničenju snabdijevanja za 1,2 miliona barela dnevno, ali ne i dogovoriti značajnije smanjenje proizvodnje.

Naftna tržišta koči i jači dolar, koji poskupljuje naftu za imaoce drugih valuta. Dodatni pritisak stvara i upozorenje Kine SAD-u da će odgovoriti "odlučnim protivmjerama" na službeno iskazivanje podrške antivladinim demonstrantima u Hong Kongu.

Odvojeno je OPEC objavio da je cijena barela referentne korpe nafte njegovih članica u četvrtak iznosila 63,94 USD, što znači da je pala 46 centi u odnosu na prethodni dan trgovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније