Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 11. 2019. 19:40 >> 19:39

DAN ZAHVALNOSTI

Njujork: Parada i ove godine uprkos vjetru

Omiljeni veliki baloni koji se pojavljuju na tradicionalnoj Mejsi's paradi za Dan zahvalnosti u Njujorku podignuti su i ove godine, iako je bilo strahovanja da zbog vjetra neće moći da se koriste.

Zvaničnici parade i njujorška policija pratili su jačinu vjetra duž rute od četiri kilometara koja ide kroz Menheten.

Baloni napunjeni helijumom ne smijeju da lete ako je suviše vjetrovito. Međutim, potpredsjednica robne kuće Mejsi's Suzan Tersero je objavila pola sata prije predviđenog početka da će baloni ipak letjeti, ali će biti malo niže.

Ako se pojača vjetar baloni među kojima su Snupi, Sunđer Bob Kockalone i drugi omiljeni likovi mogu da budu povučeni. Samo jednom zbog vremena oni nijesu letjeli, 1971.

U paradi, jednom od najpopularnijih događaja u gradu, učestvuje oko 8.000 ljudi, dvadesetak platformi, plehani orkestri i završava se pojavljivanjem Deda Mraza. Ove godine su najavljeni nastupi glumca Bilija Portera, i pjevačica Selin Dion, Sijere, Keli Rouland i Idine Menzel.

Propisi o balonima i vjetru uvedeni su kada je vjetar 1997. oduvao balon mačke u svjetiljku u Centralnom parku i teško povrijedio jednu ženu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније