Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

28. 11. 2019. 22:59   >>  23:00

ANKETE POKAZUJU

Stranka Borisa Džonsona će ubjedljivo pobijediti

Konzervativna stranka premijera Borisa Džonsona, prema istraživanju "YouGova" koji je tačno predvidio rezultate izbora 2017, uvjerljivo će pobijediti na izborima 12. decembra.

Konzervativci bi trebali da osvoje 359 mandata od 650, dok su na izborima prije dvije godine osvojili 317 zastupnika, pokazuju rezultati ankete tvrtke za istraživanje javnog mnijenja "YouGov".

Projekcija za ovogodišnje izbore "sugeriše da će konzervativci osvojiti većinu", rekao je Entoni Vels, iz Odjeljenja za politička i društvena istraživanja u YouGov-u.

Džonson je obećao da će se Bregzit dogoditi 31. januara ako pobijedi na izborima.

"Promjena prema Konzervativnoj stranci veća je u područjima koja su glasala za Bregzit 2016, a većina projektovanih novih dobitaka za torijevce bilježi se na sjeveru i u urbanom Zapadnom Midlandsu, kao i u bivšim rudarskim okruzima Istočnog Midlandsa", pojasnio je Vels.

Prema istom istraživanju Laburistička stranka dobija 211 mandata, dok su na prošlim izborima osvojili 262.

Škotska nacionalna stranka (SNP) dobija 43, Liberalno-demokratska stranka 13, a stranka Bregzit, koja ne učestvuje u okruzima, gdje su na prošlim izborima pobijedili konzervativci, nula.

Ujedinjeno Kraljevstvo podijeljeno je na 650 izbornih jedinica, a relativni pobjednik u izbornoj jedinici odnosi mandat.

Nakon prošlih izbora konzervativci su se morali osloniti na podršku Demokratske unionističke stranke (DUP) jer samostalno nijesu imali većinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније