Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

24. 11. 2019. 09:02 >> 08:57
1

PRIVREMENA PREDSJEDNICA

Odbacili zahtjev o amnestiji Moralesa

Privremena predsjednica Bolivije Henin Anjes odbacila je danas nacrt zakona koji su predložili senatori o amnestiji doskorašnjeg predsjednika Eva Moralesa, protiv kojeg je pokrenuta istraga za "terorizam" i "podsticanje pobune".

"Jasno stavljamo do znanja da svaka osoba koja je počinila zločine, koja ismeva zakone i počinila zloupotrebe, neće biti amnestirana", rekla je ona.

Privremena vlada Bolivije podnijela je u petak krivičnu prijavu Moralesa zbog terorizma i podsticanja pobune.

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Bolivije Arturo Muriljo rekao je da se optužnica zasniva na snimku na kojem se navodno čuje kako Morales koordiniše blokade tokom protesta u Boliviji.

Muriljo je rekao da vlada traži maksimalnu kaznu za Moralesa, od 15 do 20 godina zatvora. Morales je prethodno kazao da je snimak "montaža".

Bolivija je pogođena teškom političkom krizom otkako je Morales proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima održanim 20. oktobra, uprkos masovnim protestima zbog izborne krađe na kojima su ubijene 32 osobe.

Morales je podnio ostavku 10. novembra pošto ga je vojska pozvala da to učini i sklonio se u Meksiko, ali su potom počele da protestuju njegove pristalice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније