Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

23. 11. 2019. 11:40 >> 11:38

U BOGOTI

Kolumbijski predsjednik naredio policijski čas

Kolumbijski predsjednik Ivan Duke naredio je da se u Bogoti uvede policijski čas zbog masovnih protesta u tom glavnom gradu.

On je na Tviteru objavio zahtjev gradonačelniku Bogote da policijski čas počne sinoć u 21h po lokalnom vremenu.

Policijski čas uveden je dan nakon najvećeg protestnog marša u Kolumbiji, a na procjenjuje se da je na ulicama bilo oko 250.000 ljudi.

Nakon mirnog protesta, juče je došlo do sukoba demonstranata i policije.

Analitičari su skeptični da bi taj protest mogao da dovede do dužih nemira kao u Boliviji, Čileu i Ekvadoru, i navode da u podijeljenoj zemlji koja ima jednu od boljih ekonomija u regionu nema dovoljno faktora koji bi ujedinili nezadovoljne.

Upkos sporazumu iz 2016. koji je prethodna vlada postigla sa ljevičarskim pobunjenicima, veći deo Kolumbije i dalje je pogođen nasiljem pošto se kriminalne naoružane grupe bore za teritoriju na kojoj država nije prisutna. Kolumbijska ekonomija ove godine brže raste, ali zemlja ima jednu od najvećih stopa nejednakosti u Južnoj Americi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније