Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2019. 08:05   >>  08:17 1

IZMEĐU FRANCUSKE I IRSKE

U zapečaćenoj prikolici na trajektu pronađeno 16 migranata

Posada putničkog trajekta na putu iz Francuske za Irsku otkrila je 16 migranata bliskoistočnog porijekla sakrivenih u zapečaćenoj prikolici.

Kako je saopštila irska policija, svi su u dobrom zdravstvenom stanju.

"Migranti su pronađeni tokom rutinskog pregleda trajekta dok je putovao iz francuske luke Šerbur ka Roslaru u jugoistočnoj Irskoj", rekla je portparol švedske kompanje koja upravlja brodom, Stena Lind.

Policija navodi da v.eruje da su svi migranti pronađeni na trajektu odrasli muškarci, ali se još čeka potvrda starosti jedne osobe koja bi mogla da bude malol.etna, prenio je sinoć Rojters.

"Osoblje trajekta, uz pomoć vozača kamiona, otvorilo je prikolicu, a migranti su odvedeni u prvatni salon, gdje im je pružena medicinska pomoć", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su imigracione vlasti počele da procesuiraju muškarce u skladu sa zakonom o imigraciji nakon što je trajekt stigao u Irsku. Policija pregleda kamion koji je u posjedu lokalne irske kompanije.

"Vlasnik i vozač, muškarac u 50-tim godinama, koji je stanovnik Irske više od 25 godina, u potpunosti sarađuju sa policijom", kaže se u saopštenju.

Holandske vlasti su u utorak pronašle 25 migranata u teretnom dijelu trajekta na putu za Veliku Britaniju, nedugo nakon što je napustio Holandiju.

Tijela 39 migranata iz Vijetnama pronađena su 23. oktobra u kamionu-hladnjači u blizini Londona, a zbog njihove smrti u Velikoj Britaniji je optuženo dvoje ljudi, a u Vijetnamu osmoro.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније