Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

21. 11. 2019. 20:13   >>  20:15 1

PRIHVATILA POZIV

Merkelova prvi put u posjeti Aušvicu

Nemačka kancelarka Angela Merkel planira da posjeti bivši nacistički logor smrti Aušvic, prvi put tokom 14 godina na funkciji.

Minhenski dnevnik "Zidojče cajtung" izvijestio je danas da je Merkelova prihvatila poziv da prisustvuje 10. godišnjici Fondacije Aušvic-Birkenau 6. decembra, prenio je AP.

Iz kancelarije Merkelove potvrdili su da je posjeta planirana, ali su odbili da preciziraju datum, jer se njeni sastanci obično najavljuju samo nedjelju dana unaprijed.

Prošlog mjeseca je Svjetski jevrejski kongres dodijelio Merkelovoj nagradu Teodor Hercl za njene napore na njegovanju jevrejskog života u Njemačkoj i podršku državi Izrael.

Nacisticka Njemačka ubila je više od milion ljudi u Aušvic-Birkenau, u okupiranoj Poljskoj tokom Drugog svjetskog rata, među kojima su većinu činili Jevreji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније