Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

20. 11. 2019. 19:27 >> 19:24

MALTA

Biznismen uhapšen u vezi s ubistvom novinarke

Jedan uticajni malteški poslovni čovjek uhapšen je jutros u okviru istrage ubistva istraživačke novinarke i blogerke Dafne Karuane Galicije 2017.

Uhapšeni Jorgen Feneš je hotelijer i direktor i suvlasnik "Elektrogasa", energetske kompanije Malte kojoj je 2013. država dodijelila izgradnju elektrane na gas vrijednosti više miliona eura.

Osam mjeseci prije svoje pogibije od eksplozije bombe podmetnute u njen automobil, novinarka je pisala o jednoj kompaniji koja podmićuje malteške političare, a novinarskom istragom poslije njene smrti je utvđeno da je ta kompanija - Fenešova.

Ratna mornarica je jutros sjeverno od Malte presrela jahtu na kojoj je bio Feneš i prinudila je da se vrati u luku.

Dan prije hapšenja Feneša, malteški premijer Džozef Muskat je najavio mogućnost pomilovanja jednog osumnjičenog da je posrednik u ubistvu novinarke, u zamjenu za njegovo svjedočenje pred sudom.

Taj čovjek čiji identitet nije otkriven, tvrdi da zna ko stoji iza tog ubistva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније