Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

19. 11. 2019. 07:50   >>  07:49

HONG KONG

Vlast pozvala demonstrante da se predaju

Šefica Vlade Hongkonga Keri Lam izjavila je danas da demonstranti pod policijskom opsadom u univerzitetskom kampusu imaju samo mogućnost da se predaju ukoliko žele mirno rješenje.

 

"To se može postići samo uz punu saradnju demonstranata, uključujući naravno one koji izazivaju nerede. Oni moraju da obustave nasilje, da se predaju i mirno odu slušajući uputstva policije", poručila je Lam.

To je bila njena prva konferencija za novinare otkako su u nedjelju demonstranti zauzeli Politehnički univerzitet, bastion petomjesečnog protesta.

Pošto su prošle noći desetine demonstranata uspjele da pobjegnu tako što su s jednog pješačkog mosta skakale na ulicu gdje su čekali saradnici koji su ih odvezli motociklima, ne zna se koliko ih je ostalo u kampusu.

Jedna 19-godišnja djevojka koja krije ime, za AFP je u ponedjeljak govorila o očajanju demonstranata opkoljenih u kampusu: "Neki plaču, neki su gnijevni (...) jer nema izlaza, jer više nije moguće napustiti kampus", rekla je ona.

Protesti u Hongkongu, često nasilni, traju od početka juna.

Aktivisti optužuju policiju za prekomjernu upotrebu sile jer u sukobima s demonstrantima koristi suzavac, palice i gumene metke, a prijeti da će upotrijebiti i "bojevu municiju", dok su demonstranti na policajce bacali cigle i "molotovljeve koktele" i jednog policajca ranili

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније