Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

18. 11. 2019. 23:25 >> 23:19

U BOLIVIJI

Morales strahuje od građanskog rata

Donedavni predsjednik Bolivije Evo Morales izjavio je kako strahuje da će politički nemiri u njegovog zemlji, u kojima su poginule najmanje 23 osobe, dovesti do građanskog rata.

Morales je pozvao na nacionalni dijalog kao jedini put za okončanje nasilja, ali i svoje sljedbenike da ne naginju nasilju.

On je u intervjuu za Špansku novinsku agenciju EFE istakao da "članovi bande primaju 100 dolara dnevno" kako bi održavali nasilne proteste protiv njega.

"Kako bi bilo dobro kada bi vlada Španije ili Hose Luis Rodrigez Zapatero (bivši predsjednik Vlade Španije op.a.) kao i Pepe Muhika (bivši predsjednik Urugvaja) ili druge vlade preuzele ulogu u posredovanju", poručio je Morales.

Prema podacima Međuameričke komisije za ljudska prava (IACHR) i nevladine organizacije "Defensoria del Pueblo", talas nasilja u Boliviji je od 20. oktobra do 16. novembra odnio 23 ljudska života, dok je ranjeno 715 osoba, uključujući osam novinara i 56 policajaca.

Morales je podnio ostavku nakon poziva komandanta bolivijske vojske u obraćanju naciji u direktnom prenosu na televiziji.

Za njim je izdata potjernica odmah nakon što je saopštio da je podnio ostavku. Bivši bolivijski predsjednik je trenutno u egzilu u Meksiku, koji je među državama koji aktuelnu krizu u Boliviji osuđuju i nazivaju državnim udarom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније