Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

18. 11. 2019. 23:36 >> 23:31
2

DEMOSTRACIJE U HONGKONGU

EK: Nasilje neprihvatljivo kao odgovor na proteste

Nasilje kao odgovor na eskalirajuće antivladine proteste u Hongkongu je neprihvatljivo, ocijenila je Evropska komisija i pozvala vlasti da djeluju "strogo srazmerno" prema ponašanju demonstranata.

"Vidjeli smo izvještaje da je policija hapsila medicinsko osoblje dok je pokušavalo da pruži pomoć onima koji su povređeni, što je izvor duboke zabrinutosti", izjavila je portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Maja Kocijančič.

Prema njenim riječima, svako nasilje je neprihvatljivo i bilo kakva akcija organa za sprovođenje reda mora ostati strogo srazmjerna ponašanju demonstranata.

"Temeljne slobode, uključujući posebno pravo na mirno okupljanje i izražavanje, moraju se poštovati", rekla je Kocijanćić, prenosi Rojters.

Kocijančič je izjavila da je EK pozvala sve strane da se suzdrže i uključe u napore da smire situaciju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније