Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 02. 2013. 22:56 >> 22:57

TRGOVINA ORUŽJEM

Albanskim mornarima po šest godina zatvora

Sud u Jemenu osudio je danas trojicu albanskih mornara na po šest godina zatvora zbog trgovanja vojnom opremom, objavili su sudski izvori.

Trojica Albanaca uhapšena su u decembru u luci Mukala zbog toga što je na njihovom brodu pronađen tovar od 179,5 tona municije i proglašeni su krivim za trgovanje vojnom opremom u Jemenu.

 

Brod koji je plovio pod zastavama Kenije i Moldavije došao je iz Crne Gore, saopštili su izvori, prenosi portal Vijesti.

Specijalni sud za pitanje terorizma u Mukali, glavnom gradu oblasti Hadramut, koji je sudio Albancima, takođe je odlučio da zaplijeni municiju i brod kojom je prevožena.

Osuđeni, čije je suđenje počelo u januaru, najavili su da će se žaliti na presudu. Oni su rekli da su pristali u Mukali, gdje su uhapšeni, samo da bi napunili gorivo.

Prema optužnici brod je skoro pet mjeseci bio usidren u međunarodnim vodama i u teritorijalnim vodama Jemena prije nego što je njegova posada uplovila u Mukalu da preda tovar "sumnjivim osobama ili nezakonitim grupama".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније