Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 11. 2019. 22:07 >> 22:06

U KINI

Utvrđen i treći slučaj kuge

Kina je saopštila da je u toj zemlji utvrđen i treći slučaj kuge, pošto je ta teška, zarazna bolest dijagnostikovana 55-godišnjem muškarcu koji je ubio i pojeo divljeg zeca.

Vlasti su saopštile da je muškarcu iz ruralne oblasti Šilingol dijagnostikovana bubonska kuga i da je on od subote u bolnici u gradu Huade.

Kineske vlasti navode da je 28 osoba koje su imale bliski kontakt sa zaraženim muškarcem smješteno u karantin, ali da niko od njih nije imao groznicu ili druge simptome kuge.

Dvijema osobama, takođe iz oblasti Šilingol, u Pekingu je 12. novembra dijagnostikovana plućna kuga, ali između dva slučaja nije pronađena epidemiološka veza.

Kuga može biti smrtonosna za 90 odsto zaraženih ako se ne liječi, prevashodno različitim vrstama antibiotika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније