Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

17. 11. 2019. 21:52 >> 21:50

TRG ZATVOREN

Venecija ponovo pod vodom

Trg Svetog Marka u Veneciji ponovo je danas poplavljen i zatvoren za javnost, pošto je grad pogodila plima visoka 150 centimetara, što je treći najviši nivo ikad zabilježen.

Sa četiri plime iznad 140 centimetara od ponedjeljka, ova sedmica bila je najgora od početka mjerenja plime u Veneciji 1872. godine.

Gradonačelnik Luiđi Brunjaro procjenjuje da je šteta od poplava u gradu od utorka oko milijardu eura.

Gradski centar za predviđanje plime upozorio je da bi plima u gradu, koji se u utorak suočio sa najgorim poplavama u proteklih 50 godina, danas mogla da dostigne i 160 centimetara.

Hiljade dobrovoljaca pomaže građanima u poplavljenom gradu.

Trg Svetog Marka ponovo je zatvoren, samo dan nakon što je turistima i stanovnicima Venecije dozvoljeno da uđu na njega.

Izgrađena na nizu malih ostrva, Venecija je posebno osjetljiva na kombinaciju povišenog nivoa mora usljed klimatskih promena i već ustanovljenog propadanja grada u blato.

Prema gradskoj službi za praćenje plime, nivo mora oko Venecije je deset centimetara viši nego što je bio prije 50 godina.

Vlasti u Firenci i Pizi prate vodostaj rijeke Arno, koji je brzo porastao tokom noći zbog obilnih padavina, prenosi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније