Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 11. 2019. 22:52 >> 22:51

VOĐA IRANA

Hamnei demonstrante nazvao razbojnicima

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, podržao je danas odluku vlade te zemlje da povisi cijenu benzina za 50 odsto i nazvao demonstrante "razbojnicima" koje su strani neprijatelji gurnuli u nasilje.

On je u televizijskom obraćanju rekao, povodom protesta, da je nekoliko osoba ubijeno, a da je nekoliko mjesta uništeno.

Njegov komentar je uslijedio nakon što su vlasti ukinule internet širom Irana kako bi se ugušili protesti u nekoliko gradova.

Hamnei je imenovao osobe koje su povezane s pokojnim šahom Rezom Pahlavijem zbačenim prije 40 godina, kao i sa grupom izgnanika Mudžahedin-e-Halk, prenosi AP.

"Banke ne pale ljudi, već razbojnici", rekao je Hamnei.

Govoreći o povećanju cijene benzina, koji je u Iranu i dalje najjeftiniji na svijetu i koji s novim poskupljenjem košta 13 centi po litru, odnosno 50 centi po galonu, on je kazao da ga podržava.

Učesnicima protesta poručio je da budu svjesni šta sa sobom nose nasilne demonstracije.

"Takve ilegalne akcije neće riješiti nijedan problem. Nedostatak bezbjednosti najveća je šteta za svaku zemlju i društvo. To je ono što se traži", rekao je Hamnei.

Učesnici protesta ostavili su automobile na autoputevima, a tokom protesta u gradovima učesnici su izazivali požare, a zabilježeno je i nekoliko oružanih sukoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније