Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

16. 11. 2019. 22:27   >>  22:26

OBALA SLONOVAČE

Zaplijenjeno 200 tona falsifikovanih ljekova

Vlasti Obale Slonovače saopštile su da su tokom nedjelje zaplijenile rekordnih 200 tona falsifikovanih ljekova i privele četiri osumnjičene osobe.

Ljekovi, falsifikovani i sa pogrešno navedenim dozama, nalazili su se u jednoj dvospratnoj kući. "Bilo je 200 tona. Četiri osobe su privedene, od kojih je jedan kineski državljanin", saopšteno je iz policije.

"U svim prostorijama kuće su bili ljekovi", dodaje se u saopštenju uz napomenu da su neke kutije bile sa kineskim natpisima.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) navodi da u Africi godišnje umre oko 100 hiljada ljudi zbog upotrebe falsifikovanih ljekova. Oko 42 odsto ljekova u potsaharskom dijelu Afrike nije originalno i to područje je u svijetu najviše pogodjeno švercom takvih ljekova i organizovanim kriminalom.

Kriminalci koriste činjenicu da se u svijetu ne kažnjava šverc falsifikovanih jlekova kao što je to slučaj sa švercom droge. Šverc tih ljekova smatra se kao kršenje intelektualne svojine uprkos tome što su ti ljekovi potencijalno opasni po zdravlje i od kojih mnogi umiru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније