Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

13. 11. 2019. 15:23   >>  19:49

NAJVEĆE U 5 DECENIJA

Venecija pogođena poplavama, jedna osoba stradala

Usljed najveće plime koja je pogodila Veneciju u posljednjih 50 godina, djelovi tog italijanskog grada potpuno su potopljeni, a u poplavama je život izgubila jedna osoba.

Voda je dostigla visinu od 1.87 metara, kažu podaci centra za praćenje plime. Od kako su mjerenja započeta 1923. godine, plima je samo jednom bila viša kada je dostigla visinu od 1.94 metara 1966.

Fotografije prikazuju potpuno poplavljene popularne turističke lokacije i ljude koji se probijaju kroz ulice poslije oluje koja je pogodila Veneciju.

Trg Svetog Marka – jedan od najnižih djelova grada – bio je jedan od najteže pogođenih područja. Crkva Svetog Marka je, prema podacima, poplavljena šesti put u prethodnih 1.200 godina.

Dvije osobe su poginule na ostrvu Pelestrina, uskom pojasu zemlje koji razdvaja Venecijanski zaliv od Jadranskog mora. Jednog čovjeka je udarila struja dok je pokušavao da upali pumpu u svojoj kući, a druga osoba je pronađena mrtva na drugoj lokaciji.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro je rekao da će proglasiti stanje katastrofe i upozorio da će poplave ostaviti “neizbrisiv trag”.

“Situacija je dramatična. Tražimo od vlade da nam pomogne. Troškovi će biti veliki. Ovo je posljedica klimatskih promjena”, napisao je na Tviteru.

Italiju su u utorak pogodile velike padavine, a nevrijeme se očekuje i u narednih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније