Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

11. 11. 2019. 08:38 >> 08:37

VOJSKA BOLIVIJE PREDLOŽILA

Morales prihvatio da podnose ostavku

Predsjednik Bolivije Evo Morales je saopštio da će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika te južnoameričke države.

Komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman izjavio je sinoć da je vojska sugerisala Moralesu da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbijedi stabilnost u državi.

Kaliman je istakao da je vojska tražila od predsjednika da podnese ostavku kako bi pomogao da se obezbijedi stabilnost u državi.

"Nakon analize unutrašnjeg konflikta u državi, zatražili smo od predsjednika države da se odrekne svog predsjedničkog mandata kako bi se uspostavio mir i održala stabilnost za dobrobit Bolivije", rekao je Kaliman novinarima, prenosi Rojters.

Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobijedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povrijeđeno.

Oružane snage Bolivije saopštile su sinoć da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi "neutralisali" oružane grupe koje dkeluju van zakona.

Ranije danas, Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima održanim 20. oktobra, na kojima je Morales osvojio četvrti mandat, prenosi Rojters.

Moralesova pobjeda na prošlomjesečnim izborima pokrenula je proteste širom zemlje.

Kako se navodi, Morales se složio da se održe novi izbori i zamijene članovi izborne komisije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније