Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

07. 11. 2019. 11:54 >> 11:53

U PARIZU

Raščišćeni kampovi, evakuisano 1.600 migranata

Francuska policija sprovela je danas novu operaciju raščišćavanja improvizovanih migrantskih kampova u Parizu u kojoj je evakuisano 1.600 ljudi, saopštila je policija.

Šef policije Didije Lalman rekao je danas novinarima da je 1.606 ljudi evakuisano i da je sada ta lokacija oslobođena od svih koji su tu bili.

Sa ovom evakuacijom gotovo polovina migranata na sjeveroistoku Pariza, koji su živjeli pod šatorima blizu pariske obilaznice i ispod nadvožnjaka odvedeno je u fiskulturne sale ili prihvatne centre, prenose novinari.

Još jedan dio izbjeglica nalazi se u kampu pored onih koji su danas uklonjeni, a i njihova evakuacija očekuje se uskoro u novoj policijskoj akciji.

Ova velika operacija uslijedila je dan pošto je vlada najavila zaoštravanje migrantske politike, uvela kvote i ograničenja za nadoknade za zdravstvo.

Premijer Eduar Filip je rekao da njegova vlada želi da "povrati kontrolu nad nacionalnom migrantskom politikom", a ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner je dao uvjeravanja da će naselja na sjeveroistoku Pariza biti evakuisana do kraja godine.

Zvaničnici navode da je gotovo 600 policajaca bilo uključeno u raščišćavanju šatora postavljenim na mjestima ispod nadvožnjaka, prenosi AP.

Lalman je rekao da će policija biti raspoređena u tim kvartovima da spriječi vraćanje migranata, a predviđa se i postavljanje video nadzora.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo rekla je da je ovo 59. operacija evakuacije migranata iz nehigijenskih naselja od 2015. godine. Ona je rekla da je potrebno pružiti dostojan prihvat tih migranata da se ne bi ponovo formirali divlji kampovi.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron optužen je da cinično pokušava da ublaži privlačnost ekstremne desnice prije lokalnih izbora iduće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније