Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina business; Objavila: M.M ]

02. 11. 2019. 22:42 >> 22:43

PREKO 23 BILIONA

Državni dug SAD na rekordnom nivou

Američki državni dug ponovo je probio sve rekorde i trenutno iznosi nešto više od 23 biliona dolara, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

Državni dug Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je, uoči dolaska Donalda Trumpa na funkciju predsjednika, iznosio oko 20 biliona, ali je ta brojka počela naglo da raste zbog deficita federalnog budžeta.

Ministarstvo je saopštilo i da je deficit ove godine iznosio oko bilion USD, a razlog tome je rast vojnog budžeta, kao i poreska reforma koja je pokrenuta još 2017. godine, prenosi B92. 

Ruski mediji prenose da je od trenutka kada je Amerika počela da uvodi sankcije Rusiji, Moskva značajno umanjila svoja ulaganja u američki državni dug. 

Trenutno Moskva drži još 8,5 milijardi USD, a od te sume 6,24 milijarde se nalazi u dugoročnim hartijama od vrijednosti, a 2,26 milijardi u kratkoročnim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније