Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 10. 2019. 13:03 >> 13:03

UKRAJINA

Zelenski ne odustaje od nacionalizacije banke

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas obećao da će banku koja je nekada bila u vlasništvu moćnog oligarha zadržati u rukama vlade.

Zelenski je na konferenciji o investicijama rekao da neće odobriti pokušaje da se poništi nacionalizacija PrivatBanke, čiji vlasnik je nekada bio milijarder Igor Kolomojski. Banka je nacionalizovana 2016.

Šef države nije po imenu pomenuo PrivatBanku, ali je izjavio da su glasine da će "banku vratiti vlasniku netačne".

Zelenski, nekadašnji glumac, imao je poslovne veze s medijskom kompanijom Kolomojskog tokom svoje glumačke karijere. Povratak Kolomojskog u Ukrjainu iz samonametnutog egzila je podstakao špekulacije da bi nacionalizacija banke mogla biti poništena.

Stav Zelenskog o PrivatBanci se smatra jednim od važnih testova za posvećenost novih ukrajinskih vlasti reformama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније