Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

29. 10. 2019. 14:06 >> 14:07

2,7 MILIJARDI EURA

EU dozvolila Grčkoj raniju otplatu duga MMF-u

Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM), spasilački fond eurozone, prihvatio je da Grčkoj omogući raniju otplatu dijela duga prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

Takvim potezom, koji se tiče kredita u vrijednosti od oko 2,7 milijardi eura, Atini se omogućava da smanji troškove servisiranja duga, jer zajmovi MMF-a nose veće kamate nego što bi Grčka sada platila na tržištu, prenosi Tanjug.

Odluka je uslijedila nakon zahtjeva koji je grčka Vlada uputila ESM-u u septembru u vezi sa otplatom dijela kredita MMF-u, u ukupnoj vrijednosti od oko devet milijardi eura.

Šef spasilačkog fonda Klaus Regling, kazao je da će ranija djelimična otplata duga Grčke prema MMF-u biti od koristi i Grčkoj i ESM-u.

Zvanična Atina, kojoj je bio uskraćen pristup tržištu duga tokom grčke dužničke krize od 2010. do 2015. godine, u velikoj mjeri se zadužila kod MMF-a i vlada zemalja članica eurozone.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније