Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ b92.net ]

27. 10. 2019. 08:52 >> 08:52

TOKOM PROTESTA

Šest povređenih u sukobima u Barseloni

U centru Barselone u sukobima policije i demonstranata tokom protekle noći povrijeđeno je i hospitalizovano najmanje šest ljudi.

Do sukoba je došlo kada su policajci pokušali da rastjeraju demonstrante koji su se okupili ispred sjedišta španske policije, javio je Rojters.

U subotu se, prema tvrdnjama policije, okupilo 350.000 ljudi, od kojih su mnogi mahali zastavama za nezavisnost Katalonije.

Stotine hiljada Španaca u nemirnoj regiji Katalonije protestovalo je u Barseloni otkako je španski Vrhovni sud osudio devetoro političara i aktivista na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog njihove uloge u neuspešnom referendumu za nezavisnost Katalonije 2017. godine.

Kako AP prenosi, miting organizuju grupe koje žele da stvore novu državu na sjeveroistoku Španije.

Katalonskim zvaničnicima izrečene su kazne od devet do 13 godina zatvora za pobunu. Svi su oslobođeni teškog zločina oružane pobune.

Kazne su izazvale mirne proteste u Barseloni i drugim obližnjim gradovima koji su kasnije prerasli u žestoke sukobe s policijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније