Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

26. 10. 2019. 12:19 >> 12:22
1

NESREĆA U LONDONU

U kamionu u Engleskoj stradali možda Vijetnamci

Nekoliko porodica iz Vijetnama javilo se danas sa sumnjom da su njihovi rođaci među 39 mrtvih, nađenih ove nedjelje u kamionu u jugoistočnoj Engleskoj.

Britanska policija je u početku vjerovala da su žrtve kineski državljani, ali su nakon toga rekli da još provjeravaju identitet.

Policija je juče uhapsila još tri osobe osumnjičene za ubistvo i trgovinu ljudima.

Vozač kamiona (25) i dalje je u pritvoru, osumnjičen za ubistvo.

Otac Nguien Dinh Luonga (20) iz Vijetnama strahuje da se njegov sin ugušio i smrzao u kamionu-hladnjači. On je agenciji AP rekao da mu se sin nije javio od prošle nedjelje, kada mu je rekao da je u Parizu i da pokušava da dođe do Engleske.

"Često se javljao, ali nijesam uspio da ga kontaktiram od kad smo zadnji put razgovarali prošle nedjelje. Rekao sam mu da može ići gdje god želi, dok je to sigurno. Ne treba da brine za novac, ja ću se pobrinuti za to", rekao je Nguien Dinh Gia.

Nguien Dinh Luonga je od kuće otišao 2017. godine. Radio je u Rusiji i Ukrajni, a 2018. je otišao u Njemačku, pa u Francusku, ali glavni cilj mu je bila Velika Britanija.

Njegov stariji brat rekao je da Luong ima tetovažu na desnom ramenu. Porodica je rekla da su informacije podijelili sa lokalnim vlastima.

Ambasada Vijetnama u Londonu je juče saopštila da je kontaktirala policiju zbog nestale žene za koju se strahuje da je jedna od žrtava. Portparol ambasade je rekao da ga je kontaktirala porodica iz Vijetnama koja kaže da je njihova ćerka nestala otkad je pronađen kamion.

Porodica Pham Tra Mi (26) rekla je za BBC da nijesu uspjeli da stupe u kontakt s njom otkako im je poslala poruku da se guši, vjerovatno u kamionu.

"Izvinite mama i tata.... Moje putovanje u inostranstvo nije uspjelo. Mama, volim puno tebe i tatu. Umirem, jer ne mogu da dišem.... Mama, tako mi je žao", napisala je Pham Tra Mi.

Ambasada Kine je saopštila da identitet žrtava još nije potvrđen, ali u Vijetnamu se spekuliše da su te osobe možda putovale s lažnim kineskim pasošima.

Tijela 39 osoba nađena su u srijedu u šleperu-hladnjači u industrijskoj zoni u mjestu Grejs, 40 kilometara istočno od Londona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније