Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

26. 10. 2019. 17:13   >>  17:16

U JAPANU

Devetoro poginulih u poplavama i klizištima

Najmanje devet osoba poginulo je u poplavama i klizištima koje je izazvala obilna kiša u Japanu, saopštili su danas zvaničnici. Četiri osobe vode se kao nestale u Čibi i Fukušimi.

Oko 4.700 domaćinstava je ostalo bez električne energije, dok je železnički saobraćaj otežan ili u prekidu u tom dijelu Japana.

Premijer Šinzo Abe održao je jutros sastanak radne grupe za hitne slučajeve i pozvao na "najveće napore u akcijama spasavanja i pružanja pomoći".

On je takođe pozvao i na ubrzano osposobljavanje elektro-mreže, vododovda i drugih osnovnih usluga kako bi se život građana što prije normalizovao.

Premijerov kabinet saopštio je da je juče u Japanu pala prosječna količina padavina za cio mjesec.

Novo nevrijeme pogodilo je Japan samo dvije nedelje pošto je tajfun Hagibis izazvao velike poplave kada je poginulo i nestalo više od 80 ljudi širom Japana. Tada je Japanu nanijeta i velika materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније