Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J ]

25. 10. 2019. 21:43 >> 21:49
2

PENDAROVSKI SAOPŠTIO

Naziv Sjeverna Makedonija na čekanju

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da će upotreba novog imena te zemlje biti na čekanju sve dok ne započnu pregovori sa Evropskom unijom, prenosi portal Plus info.

Predsjednik Pendarovski objašnjava da ono što će biti na čekanju sve dok ne započnu pristupni pregovori sa EU jeste dio Prespanskog sporazuma koji se odnosi na unutrašnju i spoljnu komunikaciju i upotrebu novog imena države.

Ali on takođe dodaje da će Sjeverna Makedonija za nekoliko mjeseci postati članica NATO, te da je to zahvaljujući postizanju Prespanskog sporazuma.

"Prespanski sporazum je bio glavni razlog zašto su države članice NATO odobrile naše učlanjenje. Ako ne u novembru ili decembru, onda ćemo sigurno u prva četiri mjeseca u 2020. postati punopravna članica Alijanse i to je direktan proizvod Prespanskog sporazuma", rekao je Pendarovski u intervjuu za grčku televiziju Alfa.

Komentarišući odluku evropskih lidera o odlaganju početka pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, Pendarovski je rekao da je to bio pravi šok za sve, ne samo za njega i građane, već i za cijelu političku elitu u toj zemlji.

On je dodao da su se svi politički lideri, bez obzira na to da li su iz vlasti ili opozicije, saglasili o tome da je Sjeverna Makedonija isporučila sve što je bilo zahtjevano, te da je EU odjednom rekla da ta zemlja nije spremna.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније