Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

24. 10. 2019. 19:38 >> 19:34

4. MANDAT

Morales tvrdi da je pobijedio u prvom krugu

Bolivijski šef države Evo Morales, proglasio je još jednu svoju pobjedu, i to u prvom krugu predsjedničkih izbora.

On tvrdi da je u odnosu na svog suparnika Karlosa Mese osvojio deset procentnih poena više, tačno kolika je po zakonu minimalna potrebna razlika među glasovima dva kandidata da bi se izbjegao drugi krug glasanja.

"Pobijedili smo u prvom krugu,", rekao je novinarima Morales koji je šef države od 2006. godine.

On je rekao da je na osnovu zvanično prebrojanih 98 odsto listića sa predsjedničkih izbora održanih u nedelju, osvojio 46,83 odsto, a njegov rival Karlos Mesa 36,7 odsto.

Mesa je najavio da će formirati savez da "brani glasove" i optužio Moralesa da je počinio ogromnu prevaru da bi izdejstvovao da ponovo bude izabran za četvrti mandat.

Morales je juče osudio generalni štrajk u Boliviji, pokrenut na zahtjev opozicije, poredeći ga s "državnim udarom". On je rekao da su do sada vlasti podnosile proteste da bi se izbjeglo nasilje, da nijesu ulazili u sukobe i da neće ulaziti sukobe.

Morales je juče izrazio uvjerenje da će glasovima iz sesoskih oblasti pobijediti u prvom krugu i osudio opoziciju zbog sprječavanja prebrojavanja glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније