Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 02. 2013. 17:36   >>  17:35

POZIV NA JEDINSTVO

Obilježena druga godišnjica libijske revolucije

Libijski lider Mohamed el-Megarif pozvao je danas, na dvogodišnjicu pobune kojom je svrgnut bivši autoritarni vođa Moamer el Gadafi, na jedinstvo naroda te države koja je utonula u bezvlašće posle promjene režima.

"Udružimo se i razriješimo naše razlike kako bismo izgradili državu", rekao je u obraćanju hiljadama okupljenih Libijaca predsjednik Generalnog nacionalnog kongresa koji je ujedno i šef države.

 

 

El-Megarif je obećao borbu protiv siromaštva i "marginalizacije", kao i da će Libijcima biti dat dodatni novac na godišnjicu pobune, ali nije rekao koliko novca i kako će on biti raspodijeljen.

On je govorio u Bengaziju na istoku Libije gdje je počela pobuna protiv el-Gadafija 2011. godine u okviru Arapskog proleća.

Posle svrgavanja autoritarnog režima krajem 2011. libijske prelazne vlasti nijesu uspjele da stabilizuju zemlju koju i dalje često potresaju nasilni sukobi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније