Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

23. 10. 2019. 14:13 >> 14:17

STOLTENBERG PORUČIO

Turska da se pozabavi prijetnjama ISIS-a

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg založio se danas za političko rješenje sukoba u Siriji i pozvao Tursku da se usredsredi na prijetnju ekstremista Islamske države (ISIS) u toj zemlji, dvije nedjelje od kada su turski vojnici ušli u sjeveroistočnu Siriju u ofanzivi protiv tamošnjih kurdskih snaga.

Ankara smatra sirijske kurdske borce teroristima povezanim sa kurdskom pobunom u Turskoj.

"Nedavni događaji naglašavaju hitnu potrebu za političkim rješenjem u Siriji", rekao je Stoltenberg.

On je rekao da je važno da se osigura da su ekstremisti poraženi i da se shvati da borba protiv ekstremističke Islamske države nije završena i da se "oni mogu vratiti".

Rusija i Turska dogovorile su se juče da rasporede snage duž gotovo cijelog pojasa na sjeveroistočnoj sirijskoj granici da popune prazninu ostavljenu naglim povlačenjem američkih snaga iz te oblasti.

Stoltenberg je rekao da je malo rano da se ocjenjuju rezuzltati tog sporazuma.

Ministri odbrane NATO će o turskoj invaziji sjeverne Sirije razgovarti sjutra u Briselu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније