Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

23. 10. 2019. 16:37 >> 16:36
4

PUTIN PORUČIO

Rusija otpisala milijarde dolara duga afričkim zemljama

Zvanična Moskva otpisala je više od 20 milijardi dolara duga koje su afričke države akumulirale tokom sovjetske ere, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"To nije samo čin velikodušnosti, već i manifestacija pragmatizma, jer mnoge afričke države nijesu u stanju da plate kamate na te kredite", rekao je Putin za rusku agenciju Tas uoči Rusko-afričkog foruma u Sočiju koji počinje sjutra.

Obraćajući se kasnije učesnicima foruma, Putin je pozvao da se trgovina između Rusije i afričkih zemalja udvostruči u narednih četiri do pet godina.

Prvi Rusko-afrički samit okupio je više od 50 afričkih lidera u Sočiju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније