Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

21. 10. 2019. 09:44   >>  09:43

NJEMAČKI MINISTAR OBJAVIO

EU razmišlja o novom odlaganju Bregzita

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer nagovijestio je danas da bi Evropska unija u narednih nekoliko dana mogla donijeti odluku o novom odlaganju datuma Bregzita.

Altmajer je naveo da će vlada britanskog premijera Borisa Džonsona pokušati da ove nedjelje progura postignuti sporazum o uslovima istupanja iz EU kroz parlament.

"U narednim danima će stvari postati jasnije i tada ćemo ispuniti našu dužnost i brzo donijeti odluku", rekao je on za radio Dojčlandfunk.

Njemački ministar je izjavio da on lično ne bi imao ništa protiv odlaganja Bregzita "na nekoliko dana ili nedjelja", ako se tako onemogućava Bregzit bez sporazuma.

Džonson je poslao Briselu pismo u kom je zatražio odlaganje datuma Bregzita, sada zakazanog za 31. oktobar, pošto je parlament odbio da po hitnom postupku glasa o novom sporazumu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније