Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

20. 10. 2019. 19:35   >>  19:35 1

EVAKUISAN RAS AL AJIN

Kurdi napustili sirijski grad, Turska potvrdila

Portparol glavne kurdske grupe u Siriji rekao je danas da su njihovi borci evakuisali sjeverni grad Ras al Ajin, i da oni više tamo nemaju oružano prisustvo.

Portparol Sirijskih demokratskih snaga rekao je da je današnja evakuacija dio sporazuma koji je Turska postigla uz posredovanje SAD o primirju.

Sirijska nevladina Opservatorija takodje je javila da su Kurdi završili povlačenje iz tog grada, a to je potvrdilo i tursko Ministarstvo odbrane.

Konvoj od 86 vozila je napustio Ras al Ajin i otišao u pravcu Tal Tamra, navodi se u saopštenju turskog ministarstva odbrane i dodaje da turske snage ne sprječavaju evakuaciju.

Prema sporazumu postignutom sa SAD turske snage uvele su petodnevno primirje na sjeveru Sirije gdje su bile u ofanzivi, da dozvole kurdskim snagama da se povuku iz pograničnog pojasa dubokog 32 kilometra.

Dogovoren prekid vatre ističe u utorak.

Posle povlačenja kurdski borci treba da se rasporede u zoni od 120 kilometara između gradova Ras al Ajin i Tal Abad, 30 kilometara u dubinu.

Vašington je podržavao Kurde u borbi protiv Islamske, države dok Turska smatra kurdske oružane formacije teroristima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније