Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

18. 10. 2019. 20:56   >>  20:54 2

UPRKOS PRIMIRJU

U bombardovanju u Siriji stradalo 14 civila

Najmanje 14 civila stradalo je danas u bombardovanju turskih snaga na sjeveru Sirije, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava i dodala da je napad sproveden uprkos primirju koji je u četvrtak uveče stupio na snagu u tom dijelu Sirije.

Opservatorija je navela da je u tom napadu kod sela Bab al Heir stradalo i osam kurdskih boraca.

Kurdski borci naveli su u četvrtak uveče da su spremni da poštuju prekid vatre.

Agencija Frans pres na licu mjestu prenijela je da se sporadične borbe vode oko pograničnog grada Ras al Ajn.

Opservatorija je navela da je u turskoj vojnoj ofanzivi stradalo 86 civila, 239 pripadnika kurdskih snaga i dodala da je 187 proturskih boraca poginulo dok je oko 300.000 ljudi napustilo svoje domove.

Turske vlasti su sa svoje strane saopštile da je stradalo šest turskih vojnika i 20 civila i to u napadima kurdskih boraca.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније