Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2019. 22:08 >> 22:11

ERDOGAN

"Nema sukoba na sjeveroistoku Sirije"

Na sjeveroistoku Sirije nisu u toku nikakvi sukobi, poručio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Ranije je Rojters javio da su se čule eksplozije granata na sirijsko-turskoj granici uprkos tome što je dogovoren prekid vatre u trajanju od pet dana kako bi se "sigurna zona", koja je planirana, očistila od kurdskih snaga.

Erdogan je rekao da će se "sigurna zona" prostirati na dužini od 440 kilometara duž granice Turske i Sirije i da je sa Vašingtonom dogovoreno da ona zalazi u sirijsku teritoriju u dužini od 32 kilometara, prenosi Tanjug.

Sirijske demokratske snage predvođene Kurdima optužile se Tursku da bombarduje oblasti naseljene civilima, kršći dogovoreno petodnevno primirje.

Prema izvještaju britanske agencije, u gradu Sejlanpajnar odjekivale su eksplozije granata i čula se pucnjava iz automatskog oružja.

U razgovoru turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana sa američkim potpredsjednikom Majkom Pensom u Ankari postignut je sporazum o primirju.

Turska je 9. oktobra, dva dana nakon odluke predsjednika SAD Donalda Trampa o povlačenju američkih trupa, pokrenula operaciju "Izvor mira" na sjeveru Sirije koja je počela vazdušnim napadima na kurdske snage.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније