Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

17. 10. 2019. 10:23   >>  10:28 1

SNABDIJEVANJE TURSKE ORUŽJEM

Merkelova potvrdila, kreće primjena punog embarga

Njemačka kancelarka Angela Merkel je istakla da Njemačka neće snabdijevati Tursku oružjem zbog sirijske ofanzive.

Ankara je pokrenula operaciju u Siriji pod nazivom "Izvor mira" prošle sedmice, pravdajući je potrebom za uklanjanjem terorista iz regiona prije preseljenja sirijskih izbjeglica smještenih u Turskoj.

Međunarodna zajednica i sirijska vlada ovu akciju su najoštrije osudile kao kršenje sirijskog suvereniteta.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da Berlin neće isporučiti oružje Turskoj usljed operacije na sjeveroistoku Sirije.

Govoreći u donjem domu parlamenta njemačkog Bundestaga, Merkel je rekla da je pozvala tursku administraciju da zaustavi ofanzivu u oblastima u kojima žive Kurdi.

U ponedjeljak, ministri spoljnih poslova EU složili su se da osude turski napad u Siriju strogim kontrolama izvoza oružja.

Međutim, blok se do sada suzdržavao od primjene punog embarga na oružje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније