Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

17. 10. 2019. 08:12   >>  08:18

KOMPROMIS ZA BREGZIT

Britanski i evropski pregovarači se dogovorili

Britanski i evropski pregovarači postigli su dogovor o svim ključnim pitanjima, osim o PDV-u, rekao je evropski pregovarač za Bregzit Majkl Barnier poslanicima Evropske unije, kazali su juče kasno naveče evropski diplomati.

Stručnjaci obje strane postigli su kompromise o carinskim kontrolama, usaglasili se o mehanizmu za Sjevernu Irsku i obećali dostizanje standarda EU-a u socijalnim i ekološkim pitanjima, rekao je Barnier zemljama članicama.

Na sastanku je nekoliko poslanika izrazilo zabrinutost što nije ostalo dovoljno vremena za provjeru bilo kakvog pravnog teksta koji bi se zaključio prije evropskog samita u Briselu, kažu diplomati.

To će otežati usvajanje teksta evropskim liderima.

Ranije je politička urednica BBC-ja Laura Kensberg objavila na Tviteru da se dogovor o Bregzitu neće finalizirati u srijedu, pozivajući se na neimenovani izvor iz britanske vlade.

"Vladin izvor mi je otkrio da se večeras neće postići dogovor. Nije jasno znači li to da još nema napretka ili im je potrebno samo još malo vremena", napisala je Kensberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније