Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

16. 10. 2019. 23:14   >>  23:13 1

NOVI ROK

EK stupa na dužnost 1. decembra

Evropski parlament planira da nova Evropska komisija na čelu s Ursulom fon der Lajen stupi na funkciju 1. decembra, mjesec kasnije nego što je bilo predviđeno, pošto Mađarska, Rumunija i Francuska moraju da predlože nove kandidate za evrokomesare, izjavio je portparol EP Žom Duš Žilo.

"Parlament je spreman da glasa na vrijeme kako bi nova Komisija stupila na dužnost 1. decembra i traži brzo imenovanje tri nova kandidata za evrokomesare", naveo je Žilo danas na Tviteru.

Predsjednik EP David Sasoli nagovijestio je u subotu da će izbor nove Komisije vjerovatno biti odložen za mesec.

Evropska komisija je trebalo da stupi na dužnost 1. novembra, ali je Evropski parlament odbio tri kandidata za komesare, čime je cio proces odložen.

O novoj Komisiji Evropski parlament mogao bi da se izjasni tokom plenarnih zasjedanja, od 13. do 14. novembra u Briselu ili od 25. do 28. novembra u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније