Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

16. 10. 2019. 20:38   >>  20:50

DŽONSON

Postoji šansa za postizanje sporazuma o Bregzitu

Britanski premijer Boris Džonson rekao je ministrima iz svoje vlade da postoji šansa da se postigne dogovor o novom sporazumu o Bregzitu sa Evropskom unijom.

Portparol britanskog premijera naveo je da su preostala neriješena pitanja u postizanju dogovora, a da su razgovori sa sjevernoirskom Demokratskom unionističkom partijom u toku, prenio je Rojters.

"Premijer je obavijestio kabinet o napretku u tekućim razgovorima o Bregzitu, dodavši da postoji šansa da se osigura dobar posao, ali još nismo to postigli, ima otvorenih pitanja", rekao je Džonsonov portparol.

Ranije danas britanski sekretar za Bregzit, Stiven Barkli naglasio je da bi Džonson mogao da pošalje pismo kojim bi zatražio od Brisela novo odlaganje datuma izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, ukoliko se sporazum ne zaključi do 19. oktobra.

"Vlada će se povinovati zakonu koji nalaže da premijer pošalje pismo u Brisel kojim bi zatražio novo odlaganje izlaska zemlje iz EU", rekao je Barkli.

Zakon usvojen na inicajativu poslanika koji se protive Bregzitu bez sporazuma zahtjeva da premijer zatraži od Brisela produženje člana 50 i posle 31. oktobra ukoliko se sporazum ne zaključi do subote.

Neki od ministara su naveli da bi vlada mogla da pošalje drugo pismo u Brisel kojim bi se zvaničnici EU obavijestili da ignorišu prvo o produženju Bregzita.

Barkli tvrdi da nije upoznat da takav plan postoji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније