Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z ]

16. 10. 2019. 16:05   >>  16:03 4

RAZGOVARAĆE SAMO S TRAMPOM

Erdogan se neće sastati sa Pensom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da neće razgovarati sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom i državnim sekretarom Majkom Pompeom koji dolaze u Ankaru da traže prekid turske ofanzive u Siriji.

"Neću ga (Pensa) sresti. Oni će se sastati sa svojim kolegama. Ja ću samo razgovorarati sa (Donaldom) Trampom ako dođe", rekao je Erdgoan za Skaj Njus poslije sastanka sa poslanicima vladajuće stranke u parlamentu.

Bijela kuća je najavila da će se Pens sastati sa Erdoganom u četvrtak prilikom posjete Ankari u nastojanju da izdejstvuje prekid vatre na severu Sirije gdje je Ankara krenula u vojnu ofanzivu protiv kurdskih snaga.

I poslije Erdoganove izjave Bijela kuća je saopštila da će američki potpredsjednik krenuti danas u Tursku kao što je predviđeno uprkos odbijanja turskog predsjednika da se sastane sa njim.

Ankara je prije osam dana krenula u ofanzivu na sjeveroistoku Sirije protiv kurdskih snaga koje drže tu oblast pod kontrolom.

Pred poslanicima svoje stranke ranije danas Erdogan je isključio bilo kakve pregovore sa kurdskim snagama i zatražio od njih da polože oružje i da se povuku iz zone od oko 30 kilometara uz tursku granicu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније