Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RT ]

15. 10. 2019. 11:34 >> 11:33

TENZIJE NE JENJAVAJU

Sirija u jednoj slici: Amerikanci odlaze, vladina vojska stiže

Američke i sirijske vladine snage imale su neobični susret na putu u toj arapskoj zemlji - vozila s vojnicima SAD su snimljena kako napuštaju grad Kobani, dok pored njih prolaze vojnici Sirije koji jure ka kurdskim snagama kako bi im pomogli da odbiju tursku ofanzivu.

Zanimljivo je i što su američke i vladine snage u Siriji na suprotnim stranama već godinama tokom krvavih sukoba u toj zemlji. 

Podsjetimo, Turska je ušla na teritoriju Sirije kako bi napala kurdske snage, koje smatra terorističkim, što je naišlo na osudu skoro cijelog svijeta.

Predsjednik SAD Donald Tramp je naredio vojnicima SAD da napuste zone koje su meta turske ofanzive.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније