Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

15. 10. 2019. 11:13   >>  11:17

"MOGUĆE IZNENAĐENJE"

Picula: Prijem novih članica do 2025.

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula ocijenio je da je prijem novih članica u EU do 2025, u skladu sa strategijom proširenja, "moguće pozitivno iznenađenje" za koje se treba ozbiljno potruditi.

"Izabrana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen govori o pozitivnom odnosu prema Zapadnom Balkanu. Ali proširenje ne spominje, niti se od nje to očekuje s obzirom na neke opšte prilike. Ali se može dogoditi u idućih pet godina, zašto ne, da neke od država naprave ozbiljan iskorak i da se opšte okolnosti u EU promijene i da se donese politička ocjena o proširenju do 2025. ili u tom periodu", rekao je Picula u intervjuu za Radio slobodna Evropa.

"Ali za takvo, potencijalno pozitivno iznenađenje, treba doista ozbiljno raditi", dodao je Picula na pitanje smatra li realnim da Crna Gora do proklamovanog roka, 2025. postane članica EU.

Evropska komisija je početkom februara 2018. usvojila strategiju proširenja EU u kojoj se navodi da bi Crna Gora i Srbija, kao zemlje predvodnice u procesu pristupanja na Zapadnom Balkanu, do 2025. mogle da postanu članice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније