Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

15. 10. 2019. 09:17   >>  09:18

PRIJETI SANKCIJAMA

Tramp povisio carinu na uvoz turskog čelika

Američki predsjednik Donald Tramp povećao je takse na uvoz čelika iz Turske za 50 odsto i zaprijetio širim sankcijama zbog ofanzive te zemlje u Siriji.

Poslanici Kongresa najavili su uvođenje svojih sankcija Ankari.

Tramp je rekao da će uskoro uvesti sankcije i aktuelnim i bivšim zvaničnicima turske vlade zbog njihovog učešća u operacijama na sjeveru Sirije.

On je u saopštenju dodao da će odmah prekinuti pregovore o, kako je naveo, ugovoru vrijednom 100 milijardi dolara sa Turskom.

"Turska, na žalost, izgleda da ne ublažava humanitarne efekte invazije", naveo je Tramp.

On je saopštio da će oko 1.000 američkih vojnika kojima je bilo naređeno da napuste Siriju ostati na Bliskom istoku, kako bi spriječili oživljavanje Islamske države. Jasno je, međutim, stavio do znanja da trupe koje se povlače napuštaju Siriju u potpunosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније