Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 10. 2019. 16:13 >> 16:10

SIRIJA

Asadove snage stigle u pomoć Kurdima

Snage sirijske vlade ušle su u sjeverni sirijski grad Tabku, koja je prethodno bila uporište ekstremističke Islamske države, javila je sirijska državna novinska agencija Sana, dok je Sirijska opservatorija za ljudska prava izvijestila da su snage sirijske vlade ušle u Ain Isu na sjeveru Sirije.

Sirijski mediji navode da su sirijske trupe ušle i u još nekoliko sela u južnim djelovima provincije Raka.

Sirijska televizija je izvijestila o ulaženju snaga sirijske vlade u Ain Isu, a na snimku se mogu vidjeti stanovnici koji pozdravljaju dolazak sirijskih trupa, prenio je Rojters.

Snage sirijske vlade ušle su i u Tal Tamr, grad na sjeveru zemlje u blizini granice sa Turskom, da bi se, kako je javila sirijska novinska agencija Sana, "suprotstavile turskoj agresiji".

Turske oružane snage "neutralisale su 550 terorista" tokom operacija "Izvor mira" na sjeveru Sirije, objavilo je danas tursko ministarstvo za nacionalnu odbranu.

"Operacija se uspješno nastavlja istočno od Eufrata. Neutralisano je 550 terorista iz Radničke partije Kurdistana i Jedinica narodne odbrane", navelo je tursko ministarstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније