Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

14. 10. 2019. 09:26 >> 09:25
4

TRAMP PORUČIO

Evropa mora da preuzme džihadiste zarobljene u Siriji

SAD su već preuzele najopasnije militante Islamske države iz zatvora u Siriji i sada Evropa treba da primi ostale, izjavio je predsJednik SAD Donald Tramp.

 

On je na Tviteru napisao da se u SAD nalaze najopasniji zatvorenici džihadisti, kao i da Turska i Kurdi ne smiju da dozvole pripadnicima Islamske države da pobjegnu.

"Evropa treba da ih primi nazad, nakon brojnih zahtjeva. Trebalo bi to sada da učine. Oni nikada neće doći u SAD, niti će im to biti dozvoljeno", naglasio je Tramp.

Tramp je u četvrtak, 10. oktobra, potvrdio da su SAD iz Sirije sklonile džihadste Islamske države Aleksandu Kotija i El Šafija Elšeika, koji su povezani sa obezglavljivanjima u Siriji. Ova dvojica džihadista nalaze na bezbjednoj lokaciji koju kontroliše Amerika.

TASS podsjeća na plan američke strane da dvojicu džihadista preveze u SAD, kako bi im se tamo sudilo.

Turska je u srijedu, 9. oktobra, započela ofanzivu pod nazivom "Operacija mirno proljeće" na sjeveroistoku Sirije.

Ofanziva turske vojske započeta je vazdušnim napadima na položaje kurdskih jedinica u Siriji, a Ankara je saopštila da je cilj operacije stvaranje tampon zone duž tursko-sirijske granice, gdje bi se mogle vratiti sirijske izbjeglice koje se trenutno nalaze u Turskoj.

Sirijska državna novinska agencija Sana je operaciju turske vojske nazvala činom agresije, a postupke Ankare je osudila i međunarodna zajednica.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније