Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

14. 10. 2019. 08:41   >>  08:40

MERKEL ODLUČILA

Njemačka će odobriti 5G opremu Huaveja

Njemačka vlada dozvoliće Huaveju da prodaje svoju opremu za 5G mreže u toj zemlji, objavio je danas "Handelsblat".

List se poziva na nacrt predloga dokumenta o sigurnosti mrežnih telekomunikacija. Naime, vjeruje se da je isprva u tom dokumentu Huavej bio zabranjen, ali izvori iz vlade tvrde da je kancelarka Angela Merkel bila zabrinuta za to kakve bi bile posljedice po veze Njemačke sa Kinom i zatražila je da se zabrana ukloni.

Tvrdi se da su koalicioni partneri Angele Merkel bili protiv takve odluke i tražili su da se Huavejeva 5G mreža zabrani u Nemačkoj.

Kineski tehnološki gigant dospio je na crnu listu SAD zbog brige Amerike za nacionalnu bezbjednost, iako je kineska kompanija negirala veze sa vladom u Pekingu.

Odluka Njemačke za koju se očekuje da će biti zvanično objavljena ove nedjelje, dolazi nakon što je EU završila izvještaj o rizicima koje nosi 5G mreža.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније