Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

14. 10. 2019. 15:33 >> 15:39

U JAPANU

U naletu tajfuna stradala 31 osoba, 15 nestalo

Najmanje 31 osoba je poginula, 15 ih je nestalo, a 186 je povrijeđenih, nakon što je tajfun Hagibis prošao ovog vikenda kroz Japan, javlja Rojters.

Više od 92.000 domaćinstava je još uvijek bez struje, a spasioci tragaju za nestalim osobama.

Tajfun Hagibis koji na filipinskom jeziku znači "brzina", jedna je od najstrašnijih vremenskih nepogoda koje su zahvatile Japan posljednjih decenija, a upoređuje se s najgorim tajfunom prošle decenije koji je prošao Japanom 1958.

Dosadašnje statistike govore o razmjerima katastrofe koja je pogodila Japan. Do sada je najmanje 31 poginula osoba, 15 ih se smatra nestalim, a 186 ih je ozlijeđeno. Oko 425.000 kućanstava ostalo je bez struje, a danas je još uvijek 92.000.

Hagibis se kretao brzinom od 180 km na sat, a pratile su ga ogromne kiše u brojnim područjima, poput grada Hakonea, popularnog resorta u kojem je u 24 sata palo 939.5 mm kiše.

Jaka kiša dovela je i do poplave rijeke Čikuma u regiji Nagano, sjeverozapadno od Tokija. Neke kuće pokraj rijeke potpuno su poplavile, a najmanje jedna osoba spašena je s krova kuće.

S druge strane, tajfun Ida, poznat na japanskom kao tajfun Kanogawa, pogodio je Japan 1958. Tada je poginulo 888 ljudi, 381 osoba je nestala, a 12.000 ostalo je bez doma.

Tajfun se kretao brzinom od 190 kilometara po satu. Padale su ogromne kiše, a na samom ostrvu Izu palo je oko 750 mm kiše, dok je u Tokiju u 24 sata palo 392.5 mm kiše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније