Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2019. 23:50   >>  23:49

ČEKA BRITANCE

Junker otvoren za zahtjev o odgađanju Bregzita

Odlazeći predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocijenio je danas da bi bilo mudro prihvatiti zahtjev o odgađanju Bregzita, ukoliko britanska vlada to zatraži.

"Ako Britanci zatraže još vremena, što sumnjam da će učiniti, smatram da bi bilo istorijski besmisleno to odbiti", rekao je Junker za bečki dnevni list Kurir (Kurier).

"Ali sigurno ne bih klečao da im tražim još vremena. To je stvar Britanaca", dodao je Junker kojem mandat ističe krajem oktobra.

Evropski samit zakazan 17. i 18. oktobra smatra se kao posljednja šansa za izbjegavanje Bregzita bez dogovora 31. oktobra, ili za još jedno odgađanje istupanja Velike Britanije iz članstva u EU.

Junker je rekao da su mu skroz nejasne namjere britanskog premijera Borisa Džonsona na predstojećem samitu.

"U poređenju sa britanskim parlamentom, egipatska sfinga je kao otvorena knjiga", rekao je Junker.

Ukoliko Velika Britanija zatraži odgađanje Bregzita, tu odluku jednoglasno treba da prihvate sve članice EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније