Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

13. 10. 2019. 19:10   >>  19:13

SAOPŠTILA ERDOGANU

Merkel: Hitno zaustaviti ofanzivu u Siriji

Njemačka kancelarka Angela Merkel, pozvala je turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije i upozorila ga na moguću nestabilnost u regionu i oživljavanje Islamske države.

Merkelova se u telefonskom razgovoru sa Erdoganom založila za neposrednu obustavu vojne intervencije protiv kurdskih snaga u Siriji, saopštio je ured njemačke kancelarke.

Berlin i Pariz su u subotu saopštili da obustavljaju isporuku oružja Turskoj, posebno onog koji bi mogao da se koristi u ofanzivi u Siriji.

Turska je u srijedu pokrenula vojnu ofanzivu protiv kurdskih snaga na sjeveroistoku Sirije jer te snage smatra teroristima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније