Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

13. 10. 2019. 23:16   >>  23:27

PUTIN

Cilj stabilizacija na svjetskom tržištu nafte

Rusija će sarađivati sa Saudijskom Arabijom protiv "svakog pokušaja destabilizacije" tržišta nafte, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u izjavi arapskim medijima dan uoči njegove posjete Rijadu.

"Griješe oni koji misle da će saradnja Rusije i naših arapskih prijatelja biti ugrožena zbog akcija kao što su zapljene tankera ili napadi na naftna postrojenja. Radićemo sa Saudijskom Arabijom i drugim našim partnerima i prijateljima arapskog svijeta kako bismo sveli na nulu svaki pokušaj destabilizacije tržišta", rekao je Putin.

Rusija je treći svjetski proizvođač nafte i sarađuje sa Organizacijom zemalja izvoznica nafte (OPEK) čiji nije član, a koju predvodi Saudijska Arabija.

"Naš cilj je stabilizacija situacije na svjetskom tržištu goriva", rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da njegova zemlja ima dobre odnose sa svim zemljama regiona među kojima je Iran, navodeći da bi Moskva mogla da ima pozivitnu ulogu u pokušaju smirivanja napetosti između Irana i Saudijske Arabije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније